§ 27. - Actul 15/2000 CAPITOLUL 15: GRASIMI ŞI ULEIURI DE ORIGINE ANIMALA SAU VEGETALA; PRODUSE ALE DISOCIERII LOR; GRASIMI ALIMENTARE PRELUCRATE; CEARA DE ORIGINE ANIMALA SAU VEGETALA din Anexa la Decizia nr. 16/2000 privind Normele tehnice de interpretare a Sistemului armonizat de denumire şi codificare a mărfurilor, ediţia a II-a (1996), actualizate prin aducerile la zi nr. 1-8

M.Of. 12 bis

În vigoare
Versiune de la: 14 Ianuarie 2000
Corpii grasi pot fi solizi sau fluizi; toti sunt mai usori decat apa. Expusi la aer pentru un timp mai mult sau mai putin lung, ei sufera un fenomen de hidrolizare şi de oxidare care provoaca rancezirea lor. Incalziti, se descompun şi emana un miros acru şi iritant. Sunt toti insolubili în apa, dar complet solubili în eterul sulfuric, în sulfura de carbon, în tetraclorura de carbon, în benzina etc. Uleiul de ricin este solubil în alcool, dar celelalte uleiuri şi grasimi animale sau vegetale sunt foarte putin solubile în alcool. Corpii grasi lasa urme pe hartie care nu se pot indeparta.