Art. 5. - Art. 5: Definiţie şi cerinţe pentru alcoolul etilic de origine agricolă - Regulamentul 787/17-apr-2019 privind definirea, descrierea, prezentarea şi etichetarea băuturilor spirtoase, utilizarea denumirilor băuturilor spirtoase în prezentarea şi etichetarea altor produse alimentare, protecţia indicaţiilor geografice ale băuturilor spirtoase, utilizarea alcoolului etilic şi a distilatelor de origine agricolă în băuturile alcoolice, şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 110/2008

Acte UE

Jurnalul Oficial 130L

În vigoare
Versiune de la: 13 Mai 2024
Art. 5: Definiţie şi cerinţe pentru alcoolul etilic de origine agricolă
În sensul prezentului regulament, alcool etilic de origine agricolă înseamnă un lichid ce respectă următoarele cerinţe:
(a)a fost obţinut prin fermentarea alcoolică, urmată de distilare, doar a produselor agricole enumerate în anexa I la tratat;
(b)nu are niciun alt gust detectabil decât cel al materiilor prime utilizate pentru producerea sa;
(c)concentraţia sa alcoolică minimă în volume este de 96,0 %;
(d)limita sa maximă de reziduuri nu depăşeşte următoarele niveluri:
(i)acetat de etil: 1,3 grame per hectolitru de alcool 100 % vol.;
(ii)acetaldehidă (suma etanalului şi a 1,1-dietoxietanului): 0,5 grame per hectolitru de alcool 100 % vol.;
(iii)alcooli superiori (suma următoarelor: propan-1-ol, butan-1-ol, butan-2-ol, 2- metilpropan-1-ol, 2-metilbutan-1-ol şi 3-metilbutan-1-ol): 0,5 grame per hectolitru de alcool 100 % vol.;
(iv)metanol: 30 de grame per hectolitru de alcool 100 % vol.;
(v)furfural: 0,5 grame per hectolitru de alcool 100 % vol.