Regulamentul 667/12-iul-2013 privind autorizarea diclazurilului ca aditiv pentru hrana puicuţelor pentru ouat (titularul autorizaţiei: Elanco GmbH) şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 162/2003
Jurnalul Oficial 192L
În vigoarePentru Comisie Preşedintele Jose Manuel BARROSO |
Numărul de identificare al aditivului | Numele titularului autorizaţiei | Aditiv (denumire comercială) | Compoziţie, formulă chimică, descriere, metodă analitică | Specia sau categoria de animale | Vârsta maximă | Conţinutul minim | Conţinutul maxim | Alte dispoziţii | Sfârşitul perioadei de autorizare | Limitele maxime de reziduuri (LMR) în produsele alimentare de origine animală relevante |
mg de substanţă activă/kg de furaj complet cu un conţinut de umiditate de 12 % | ||||||||||
Coccidiostatice şi histomonostatice | ||||||||||
51771 | Eli Lilly and Company Ltd. | Diclazuril 0,5 g/100 g (Clinacox 0,5 %) | Compoziţia aditivului Diclazuril: 0,50 g/100 g Făină de soia săracă în proteine: 99,25 g/100 g Polividonă K 30: 0,20 g/100 g Hidroxid de sodiu: 0,05 g/100 g Caracterizarea substanţei active Diclazuril, C17H9Cl3N402, (±)-4-clorofe- nil[2,6-dicloro-4- (2,3,4,5-tetrahîdro-3,5- dioxo-l,2,4-triazin-2-il)fenil]acetonitril, Numărul CAS: 101831-37-2 Impurităţi asociate: Compus de degradare (R064318): < = 0,1 % Alte impurităţi asociate (T001434, R066891, R068610, R070156, R070016): <= 0,5 % individual Total impurităţi: < = 1,5 % Metoda analitică (1) Pentru determinarea diclazurilului în furaje: cromatografie lichidă de înaltă performanţă (HPLC) cu fază inversă care utilizează detecţia cu ultraviolete la 280 nm [Regulamentul (CE) nr. 152/2009 al Comisiei (2)]. Pentru determinarea diclazurilului în ţesuturile de pasăre: HPLC cuplată la un spectrometru de masă triplu cuadrupol (MS/MS) care utilizează un ion precursor şi doi ioni de diagnostic produşi. | Puicuţe pentru ouat | 16 săptămâni | 1 | 1 | 1. Aditivul trebuie încorporat în furajele combinate sub formă de preamestec. 2. Diclazurilul nu trebuie amestecat cu alte coccidiostatice. 3. Măsură de siguranţă: în timpul manipulării, trebuie utilizate măşti de protecţie respiratorie, ochelari de protecţie şi mănuşi. 4. Titularul autorizaţiei trebuie să deruleze un program de monitorizare ulterior introducerii pe piaţă referitor la rezistenţa la bacterii şi la Eimeria spp. | 2 august 2023 | Regulamentul (UE) nr. 37/2010 al Comisiei (3) |
(1)Detaliile privind metodele analitice sunt disponibile la următoarea adresă a laboratorului de referinţă comunitar: http://irmm.jrc.ec.europa.eu/EURLs/EURL feed additives/Pages/index.aspx (2)JO L 54, 26.2.2009, p. 1. (3)JO L 15, 20.1.2010, p. 1. | ||||||||||