Regulamentul 532/31-mai-2011 privind autorizarea clorhidratului de robenidină ca aditiv furajer destinat iepurilor pentru reproducere şi iepurilor pentru îngrăşare (titularul autorizaţiei: Zoetis Belgium SA) şi de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 2430/1999 şi (CE) nr. 1800/2004
Jurnalul Oficial 146L
Ieşit din vigoarePentru Comisie Preşedintele Jose Manuel BARROSO |
Număr de identificare al aditivului | Numele titularului autorizaţiei | Aditiv (Denumire comercială) | Compoziţie, formulă chimică, descriere, metoda de analiză | Specii sau categorii de animale | Vârsta maximă | Conţinut minim | Conţinut maxim | Alte dispoziţii | Sfârşitul perioadei de autorizare | Limitele maxime de reziduuri (LMR) în produsele alimentare de origine animală relevante |
mg de substanţă activă/kg de furaj complet cu un conţinut de umiditate de 12 % | ||||||||||
Coccidiostatice şi histomonostatice | ||||||||||
5 1 758 | Alpharma Belgium BVBA | Clorhidrat de robe-nidină 66 g/kg (Cycostat 66G) | Compoziţia aditivului Clorhidrat de robenidină: 66 g/kg Lignosulfonat: 40 g/kg Sulfat de calciu dihidrat: 894 g/kg Substanţă activă Clorhidrat de robenidină, C15H13C12N5. HCl, număr CAS: 25875-50-7, 1,3-bis [(p-clorbenziliden) amino]-guanidină clorhidrat: > 97% Impurităţi asociate: N,N',N"-tris[(p-Cl-benziliden)amino]guanidină (TRSS): < = 0,5 % bis-4[4-Cl-benziliden]hidrazin (AZIN): < = 0,5 % Metode de analiză (1) Determinarea clorhidratului de robenidină în hrana pentru animale: cromatografie lichidă de înaltă performanţă cu fază inversată cuplată cu detecţia ultravioletă (HPLC/UV) în conformitate cu metoda E din anexa IV la Regulamentul (CE) nr. 152/2009 al Comisiei (2). | Iepuri pentru reproducere | - | 50 | 66 | 1. Aditivul trebuie încorporat în furajele combinate sub formă de preamestec. 2. Clorhidratul de robenidină nu trebuie amestecat cu alte coccidiostatice. 3. Pentru siguranţă: în timpul manipulării, utilizatorii trebuie să poarte echipamente de protecţie respiratorie, ochelari de protecţie şi mănuşi. 4. Titularul autorizaţiei trebuie să prevadă şi să execute un program de monitorizare ulterior introducerii pe piaţă referitor la rezistenţa la Eimeria spp. 5. Este interzisă utilizarea cu cel puţin 5 zile înainte de sacrificare. | 21 iunie 2021 | 200 (µg/kg de ţesut hepatic şi renal proaspăt 100 µg/kg de orice alte ţesuturi proaspete |
Iepuri pentru îngrăşare | 50 | 66 | ||||||||
(1) Detaliile privind metodele de analiză sunt disponibile la următoarea adresă a laboratorului de referinţă al Uniunii Europene: http://irmm.jrc.ec.europa.eu/EURLs/EURL_feed_additives/Pages/index.aspx | ||||||||||
Număr de înregistrare al aditivului | Numele şi numărul de înregistrare ale responsabilului cu punerea în circulaţie a aditivului | Aditiv (Denumire comercială) | Compoziţie, formulă chimică, descriere | Specii sau categorii de animale | Vârsta maximă | Conţinut minim | Conţinut maxim | Alte dispoziţii | Sfârşitul perioadei de autorizare |
mg de substanţă activă/kg de furaj complet | |||||||||
Coccidiostatice şi alte substanţe medicamentoase | |||||||||
E 758 | Alpharma Belgium BVBA | Clorhidrat de robenidină 66 g/kg (Cycostat 66G) | Compoziţia aditivului Clorhidrat de robenidină: 66 g/kg Lignosulfonat: 40 g/kg Sulfat de calciu dihidrat: 894 g/kg Substanţă activă Clorhidrat de robenidină, C15H13C12N5. HCl, 1,3-bis [(p-clorbenziliden) aminoj-guanidină clorhidrat, număr CAS: 25875-50-7, Impurităţi asociate: N,N',N"-tris[(p-Cl-benziliden)amino]guanidină (TR1S): < = 0,5 % bis-4[4-Cl-benziliden]hidrazin (AZIN): < = 0,5 % | Pui pentru îngrăşare | - | 30 | 36 | Este interzisă utilizarea cu cel puţin 5 zile înainte de sacrificare. | 29 octombrie 2014 |
Curcani | 30 | 36 | Este interzisă utilizarea cu cel puţin 5 zile înainte de sacrificare. | 29 octombrie 2014" | |||||
Limitele maxime de reziduuri (LMR) în produsele alimentare de origine animală relevante | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
800 micro g clorhidrat de robenidin/kg de ficat proaspăt | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
350 micro g clorhidrat de robenidin/kg de rinichi proaspăt | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
200 micro g clorhidrat de robenidin/kg de muşchi proaspăt | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 300 micro g clorhidrat de robenidină/kg de piele/ grăsime proaspătă | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
400 micro g clorhidrat de robenidin/kg de piele/ grăsime | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
400 micro g clorhidrat de robenidin/kg de ficat proaspăt | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
200 micro g clorhidrat de robenidin/kg de rinichi proaspăt | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
200 micro g clorhidrat de robenidin/kg de muşchi proaspăt | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||