Regulamentul 2632/27-nov-2023 privind autorizarea substanţei 5'-inozinat disodic obţinute prin fermentare cu Corynebacterium stationis KCCM 80235 ca aditiv pentru hrana tuturor speciilor de animale
Jurnalul Oficial seria L
În vigoarePentru Comisie Preşedinta Ursula VON DER LEYEN |
Numărul de identificare al aditivului | Aditivul | Compoziţia, formula chimică, descrierea, metoda analitică | Specia sau categoria de animale | Vârsta maximă | Conţinutul minim | Conţinutul maxim | Alte dispoziţii | Sfârşitul perioadei de autorizare |
mg de substanţă activă/kg de hrană completă pentru animale cu un conţinut de umiditate de 12 % | ||||||||
Categorie: aditivi senzoriali. Grupa funcţională: Compuşi aromatizanţi | ||||||||
2b631i | 5'-Inozinat disodic | Compoziţia aditivului: 5'-Inozinat disodic Formă solidă Caracterizarea substanţei active: 5’-inozinat disodic obţinută prin fermentare cu Corynebacterium stationis KCCM 80235 Puritate: min. 97 % raportat la substanţa uscată. Formula chimică: C10H11O8N4Na2P·7,5H2O Numărul CAS: 4691-65-0 Metoda analitică (1): Pentru identificarea substanţei 5’-inozinat disodic (IMP) în aditivul destinat hranei pentru animale: Monografia FAO JECFA "5’-inozinat disodic". Pentru determinarea substanţei 5’-inozinat disodic (IMP) în aditivul destinat hranei pentru animale, preamestecurile aromatizante şi apă: - Cromatografie lichidă de înaltă performanţă cuplată cu detecţie UV (HPLC-UV) | Toate speciile de animale | - | - | - | 1. Aditivul se adaugă în hrana pentru animale sub formă de preamestec. 2. A se menţiona condiţiile de depozitare şi stabilitatea la tratament termic în instrucţiunile de utilizare a aditivului şi a preamestecurilor. 3. Pe eticheta aditivului se indică următoarele: "Conţinutul maxim recomandat de substanţă activă singură sau în combinaţie cu alte 5’-ribonucleotide disodice autorizate: 50 mg/kg de hrană completă pentru animale cu un conţinut de umiditate de 12 % 4. Grupa funcţională, numărul de identificare, denumirea şi cantitatea adăugată ale substanţei active se indică pe eticheta preamestecului în cazul în care nivelul de utilizare de pe eticheta preamestecului ar conduce la depăşirea nivelului menţionat la punctul 3. | 18 decembrie 2033 |
(1) Detaliile metodelor analitice sunt disponibile la următoarea adresă a laboratorului de referinţă: https://joint-research-centre.ec.europa.eu/eurl-fa-eurl-feed-additives/eurl-fa-authorisation/eurl-fa-evaluation-reports_ro | ||||||||