Nou Regulamentul 2590/18-dec-2025 privind autorizarea L-valinei produse cu Corynebacterium glutamicum KCCM 80365 ca aditiv pentru hrana tuturor speciilor de animale
Jurnalul Oficial seria L
Neintrat în vigoarePentru Comisie Preşedinta Ursula VON DER LEYEN |
Numărul de identificare al aditivului pentru hrana animalelor | Denumirea aditivului | Compoziţia, formula chimică, descrierea, metoda analitică | Specia sau categoria de animale | Vârsta maximă | Conţinutul minim | Conţinutul maxim | Alte dispoziţii | Sfârşitul perioadei de autorizare |
mg/kg de hrană completă pentru animale cu un conţinut de umiditate de 12 % | ||||||||
Categorie: aditivi nutriţionali. Grupa funcţională: aminoacizi, sărurile acestora şi produse analoage | ||||||||
3c374i | L-valină | Compoziţia aditivului L-valină cu un conţinut minim de 98 % (raportat la substanţa uscată). Formă solidă. Caracterizarea substanţei active L-valină produsă cu Corynebacterium glutamicum KCCM 80365 Denumirea IUPAC: (acid (2S)-2-amino-3-metilbutanoic) Formula chimică: C5H11NO2 Numărul CAS: 72-18-4 Metoda analitică (1) Pentru identificarea L-valinei în aditivul pentru hrana animalelor: - Codexul substanţelor chimice din alimente (Food Chemical Codex) "Monografia L-valinei" Pentru determinarea valinei în aditivul pentru hrana animalelor: - Cromatografie prin schimb ionic cuplată cu derivatizare post-coloană şi cu detecţie optică (IEC-VIS) Pentru determinarea valinei în preamestecuri şi în hrana combinată pentru animale: - Cromatografie prin schimb ionic cuplată cu derivatizare post-coloană şi cu detecţie optică (IEC-VIS), Regulamentul (CE) nr. 152/2009 al Comisiei (2) Pentru determinarea valinei în apa de băut: - Cromatografie prin schimb ionic cuplată cu derivatizare post-coloană şi cu detecţie optică (IEC-VIS sau IEC-VIS/FLD) | Toate speciile de animale | - | - | - | 1. În instrucţiunile de utilizare a aditivului şi a preamestecurilor, se menţionează condiţiile de depozitare, stabilitatea la tratament termic şi stabilitatea în apa de băut. 2. Aditivul poate fi utilizat prin intermediul apei de băut. 3. Operatorii din sectorul hranei pentru animale se asigură că L-valina este protejată împotriva degradării ruminale atunci când este dată ca hrană la rumegătoare. 4. Conţinutul de umiditate se indică pe eticheta aditivului. 5. Pe eticheta aditivului şi a preamestecurilor trebuie să se indice următoarele: "Suplimentarea cu L-valină, îndeosebi prin intermediul apei de băut, trebuie să ţină seama de toţi aminoacizii esenţiali şi condiţionat esenţiali, pentru a se evita dezechilibrele nutriţionale." | 8 ianuarie 2036 |
(1) Detaliile metodelor analitice sunt disponibile la următoarea adresă a laboratorului de referinţă: https://joint-research-centre.ec.europa.eu/eurl-fa-eurl-feed-additives/eurl-fa-authorisation/eurl-fa-evaluation-reports_ro. (2) Regulamentul (CE) nr. 152/2009 al Comisiei din 27 ianuarie 2009 de stabilire a metodelor de eşantionare şi analiză pentru controlul oficial al furajelor (JO L 54, 26.2.2009, p. 1, ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2009/152/oj). | ||||||||