Regulamentul 1510/20-iul-2023 de modificare a Regulamentului (UE) 2023/915 în ceea ce priveşte nivelurile maxime de cadmiu din ciufe şi din anumite ciuperci de cultură
Jurnalul Oficial 184L
În vigoarePentru Comisie Preşedinta Ursula VON DER LEYEN |
"3.2.2 | Legume rădăcinoase şi cu tuberculi | Nivelul maxim se aplică greutăţii umede. Nivelul maxim se aplică după spălare şi după separarea părţii comestibile. | |
3.2.2.1 | Legume rădăcinoase şi cu tuberculi, cu excepţia produselor enumerate la punctele 3.2.2.2, 3.2.2.3, 3.2.2.4, 3.2.2.5, 3.2.2.6 şi 3.2.2.7 | 0,10 | În cazul cartofilor, nivelul maxim se aplică cartofilor decojiţi. |
3.2.2.2 | Sfeclă | 0,060 | |
3.2.2.3 | Ţelină de rădăcină | 0,15 | |
3.2.2.4 | Hrean, păstârnac, barba-caprei | 0,20 | |
3.2.2.5 | Ridichi, cu excepţia ciufelor | 0,020 | |
3.2.2.6 | Ciufe | 0,10 | |
3.2.2.7 | Rădăcini şi tuberculi tropicali, rădăcini de pătrunjel, napi | 0,050 |
"3.2.9 | Ciuperci | Nivelul maxim se aplică greutăţii umede. Nivelul maxim se aplică după spălare şi după separarea părţii comestibile." | |
3.2.9.1 | Agaricus bisporus | 0,050 | |
3.2.9.2 | Ciuperci de cultură, altele decât Agaricus bisporus | 0,15 | |
3.2.9.3 | Ciuperci sălbatice | 0,50 |