Capitolul vii - MĂSURI DE APLICARE COMUNITARE - Directiva 95/46/CE/24-oct-1995 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date

Acte UE

Editia Speciala a Jurnalului Oficial

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 1 Ianuarie 2007
CAPITOLUL VII:MĂSURI DE APLICARE COMUNITARE
Art. 31
(1)Comisia este asistata de un comitet.
(2)Atunci când se face trimitere la prezentul articol, se aplica articolele 4 si 7 din Decizia 1999/468/CE (*), cu respectarea dispozitiilor articolului 8.
(*)Decizia 1999/468/CE a Consiliului din 28 iunie 1999 de stabilire a normelor privind exercitarea competentelor de executare conferite Comisiei (JO L 184, 17.7.1999, p. 23).
Perioada prevazuta la articolul 4 alineatul (3) din Decizia 1999/468/CE se stabileste la trei luni.
(3)Comitetul îsi stabileste regulamentul de procedura.

Art. 32
(1)Statele membre pun în aplicare actele cu putere de lege şi actele administrative necesare pentru a se conforma prezentei directive cel târziu la expirarea unei perioade de trei ani de la data adoptării sale.
Atunci când statele membre adoptă aceste dispoziţii, ele cuprind o trimitere la prezenta directivă sau sunt însoţite de o asemenea trimitere la data publicării lor oficiale. Statele membre stabilesc modalitatea de efectuare a acestei trimiteri.
(2)Statele membre asigură ca prelucrările în derulare la data intrării în vigoare a dispoziţiilor de drept intern adoptate în temeiul prezentei directive se conformează acestor dispoziţii în termen de trei ani de la această dată.
Prin derogare de la paragraful precedent, statele membre pot să prevadă ca prelucrarea datelor deja stocate în sisteme de evidenţă manuale la data intrării în vigoare a dispoziţiilor de drept intern adoptate în temeiul prezentei directive să se conformeze articolelor 6, 7 şi 8 din prezenta directivă în termen de 12 ani de la data adoptării. Statele membre îi acordă totuşi persoanei vizate dreptul de a obţine, la cerere şi în special în momentul exercitării dreptului de acces, rectificarea, ştergerea sau blocarea datelor incomplete, inexacte sau stocate într-un mod incompatibil cu scopurile legitime urmărite de operator.
(3)Prin derogare de la alineatul (2), statele membre pot prevedea, sub rezerva unor garanţii adecvate, ca datele păstrate în scopul unic al cercetării istorice, să nu fie aduse la conformitate cu articolele 6, 7 şi 8 din prezenta directivă.
(4)Comisiei îi sunt comunicate de statele membre textele dispoziţiilor de drept intern pe care le adoptă în domeniul reglementat de prezenta directivă.
Art. 33
Comisia prezintă periodic Consiliului şi Parlamentului European, începând cel târziu la trei ani de la data menţionată la articolul 3 2 alineatul (1), un raport cu privire la stadiul punerii în aplicare a prezentei directive şi, dacă este cazul, prezintă propuneri de modificare. Raportul se publică.
Comisia examinează, în special, aplicarea prezentei directive la prelucrarea datelor constituite din sunete şi imagini, referitoare la persoane fizice, şi prezintă propunerile corespunzătoare care se dovedesc a fi necesare ţinând seama de realizările din domeniul tehnologiei informaţiilor şi având în vedere evoluţia societăţii informaţionale.
Art. 34
Prezenta directivă se adresează statelor membre.