Directiva 2001/110/CE/20-dec-2001 privind mierea
Editia Speciala a Jurnalului Oficial
În vigoarePentru Consiliu Preşedintele C. PICQUE |
- mierea din inflorescenţă | minimum 60 g/100 g |
- mierea din secreţie zaharoasă, amestecuri de miere din secreţie zaharoasă şi miere din inflorescenţă | minimum 45 g/100 g |
- în general | maximum 5 g/100 g |
- salcâm (Robinia pseudoacacia), lucernă (Medicago sativa), Menzies Banksia (Banksia menziesii), caprifoi francez (Hedysarum), eucalipt roşu (Eucalyptus camadulensis), specii de pseudo - iarbă neagră (Eucryphia lucida, Eucryphia milliganii), Citrus sp. | maximum 10 g/100 g |
- lavandă (Lavandula sp.), limba-mielului (Borago officinalis) | maximum 15 g/100 g |
- în general | maximum 20 % |
- iarbă neagră (Calluna) şi mierea destinată industriei alimentare în general | maximum 23 % |
- mierea destinată industriei alimentare obţinută din iarbă neagră (Calluna) | maximum 25 % |
- în general | maximum 0,1 g/100 g |
- miere presată | maximum 0,5 g/100 g |
- mierea care nu este enumerată mai jos şi amestecuri ale acestor tipuri de miere | maximum 0,8 mS/cm |
- mierea din secreţie zaharoasă şi miere de castane, precum şi amestecuri ale acestora, cu excepţia celor enumerate mai jos | minimum 0,8 mS/cm |
- excepţii: căpşunul (Arbustus unedo), Erica, eucalipt, tei (Tilia sp.), iarbă neagră (Calluna vulgaris), manuka (leptospermum), arborele de ceai (Melaleuca sp.) |
- în general | maximum 50 miliechivalenţi acid la 1 000 grame |
- mierea destinată industriei alimentare | maximum 80 miliechivalenţi acid la 1 000 grame |
- în general, cu excepţia mierii destinate industriei alimentare | minimum 8 |
- tipuri de miere cu conţinut scăzut de enzime naturale (de exemplu, mierea de citrice) şi cu un conţinut HMF de maximum 15 mg/kg | minimum 3 |
- în general, cu excepţia mierii destinate industriei alimentare | maximum 40 mg/kg [sub rezerva prevederilor litera (a) a doua liniuţă] |
- tipuri de miere cu origine declarată din regiuni cu climă tropicală şi amestecuri de astfel de tipuri de miere | maximum 80 mg/kg |