Wolters Kluwer, Intermedierea intre cererea si oferta de munca ziliera

Fluxuri
Stare:  În vigoare
Versiune de la: 15 Noiembrie 2021
Autor:

Intermedierea intre cererea si oferta de munca ziliera

Intermedierea între cererea şi oferta de muncă zilieră

Intermedierea între cererea şi oferta de muncă zilieră este prevăzută în Capitolul II1 din Legea nr. 52/2011, actualizată.

Intermedierea intre cererea si oferta de munca ziliera Persoana juridică Persoana juridică Entităţi care nu necesită acreditarea Obligaţii societăţi acreditate Documentaţie de acreditare Echivalenţă acreditare entităţi din UE Echivalenţă acreditare entităţi din alte state din afara UE Intermedierea între cererea şi oferta de muncă zilieră Agenţii de intermediere Activitatea de intermediere Criterii de acreditare Procedura de acreditare

Pas: Intermedierea între cererea şi oferta de muncă zilieră

Intermedierea între cererea şi oferta de muncă zilieră este activitatea prin care se realizează punerea în legătură a beneficiarilor sau împuterniciţilor acestora cu zilierii, în vederea stabilirii, în conformitate cu prevederile prezentei legi, de raporturi de muncă.

Art. 131 din Legea nr. 52/2011

Pas: Agenţii de intermediere

Agenţiile de intermediere între cererea şi oferta de muncă zilieră pot fi:

a) societăţi înfiinţate pe teritoriul României conform Legii societăţilor nr. 31/1990 care au ca obiect de activitate Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă - cod CAEN 7810;

b) societăţi înfiinţate în alte state membre ale Uniunii Europene sau în Spaţiul Economic European, în baza legislaţiei statului de origine, care au fost supuse sau nu, după caz, unei condiţii de acreditare sau autorizare pentru prestarea de servicii de intermediere a muncii în statul respectiv şi care se stabilesc cu caracter permanent în România, sau prestează transfrontalier astfel de servicii pe teritoriul României, cu caracter temporar sau ocazional.

Societăţile înfiinţate în alte state membre ale Uniunii Europene sau în Spaţiul Economic European, pentru care, pentru prestarea de servicii de intermediere a muncii, în baza legislaţiei statului de origine nu a fost necesară obţinerea unei acreditări sau autorizări, nefiind astfel supuse unor condiţii de acreditare sau autorizare, în cazul prestării în România de activităţi de intermediere între cererea şi oferta de muncă zilieră, se supun acreditării în condiţiile hotărârii Guvernului prevăzute la art. 132 ca şi societăţile din România, cu excepţia celor care intenţionează să presteze transfrontalier astfel de servicii pe teritoriul României, cu caracter temporar sau ocazional, şi care în cazul prestării activităţii lor în România se supun procedurii de notificare.

Nu se supun acreditării în condiţiile hotărârii Guvernului prevăzute la art. 132 societăţile înfiinţate în alte state membre ale Uniunii Europene sau în Spaţiul Economic European, în baza legislaţiei statului de origine, care au fost supuse unei astfel de condiţii de acreditare sau autorizare în statul de origine sau de provenienţă.

Art. 133 din Legea nr. 52/2011