ALECU Gheorghe, MITRIC Bogdan Marian, CONSTATAREA ŞI PROBAREA STĂRII DE INTOXICARE ALCOOLICĂ VOLUNTARĂ A SALARIAŢILOR GHEORGHE ALECU Lector univ. drd. Universitatea Spiru Haret, Facultatea de drept - Constanţa BOGDAN MARIAN MITRIC Magistrat consultant, Tribunalul Constanţa

Articole
Publicare: Revista Romana de Dreptul Muncii 3 din 2003
Autori:
Tip: Doctrina

CONSTATAREA ŞI PROBAREA STĂRII DE INTOXICARE ALCOOLICĂ VOLUNTARĂ A SALARIAŢILOR GHEORGHE ALECU Lector univ. drd. Universitatea Spiru Haret, Facultatea de drept - Constanţa BOGDAN MARIAN MITRIC Magistrat consultant, Tribunalul Constanţa

CONSTATAREA ŞI PROBAREA STĂRII DE INTOXICARE ALCOOLICĂ VOLUNTARĂ A SALARIAŢILOR

GHEORGHE ALECU

Lector univ. drd. Universitatea Spiru Haret, Facultatea de drept - Constanţa

BOGDAN MARIAN MITRIC

Magistrat consultant, Tribunalul Constanţa

Alcoolul, derivat prin înlocuirea unui atom de hidrogen din molecula unei hidrocarburi cu un oxidril, este un lichid incolor, inflamabil, cu gust şi miros specific, obţinut pe cale naturală prin procesul de fermentare al zaharurilor sau artificial prin sinteză.

Spre deosebire de alimente, alcoolul nu este digerat şi metabolizat în stomac. O parte din el se resoarbe prin mucoasa gastrică şi ajunge în circuitul sanguin, restul trecând în intestinul subţire iar prin resorbţie intestinală, direct în sânge. La nivelul stomacului, alcoolul creşte secreţia sucurilor digestive, creând o senzaţie de foame. Alcoolul este metabolizat la nivelul celulei hepatice, în bioxid de carbon şi apă, înainte de a fi eliminat din organism. Ficatul nu poate metaboliza însă decât...

Conținut complet disponibil după conectare pe Sintact