SVIDCHI Natalia, Acţiunea în contencios administrativ împotriva refuzului autorităţilor fiscale de a relua procedura de soluţionare a contestaţiei administrativ-fiscale

Comentarii practice
Publicare: Comentarii Practice Fiscal 8 din 2024
Stare: În vigoare
Autor:

Acţiunea în contencios administrativ împotriva refuzului autorităţilor fiscale de a relua procedura de soluţionare a contestaţiei administrativ-fiscale

Refuzul autorităţilor fiscale de a relua procedura soluţionării contestaţiei prealabile reprezintă un act administrativ asimilat, împotriva căruia contribuabilul este îndreptăţit să formuleze o acţiune în contencios administrativ, fără a fi necesară parcurgerea procedurii prealabile.

Avocat dr. Natalia ŞVIDCHI

Baroul Timiş

1. Introducere

În temeiul art. 214 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură fiscală, adoptat prin O.G. nr. 92/2003, şi al art. 277 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură fiscală, adoptat prin Legea nr. 207/2015, organul de soluţionare este îndreptăţit să suspende soluţionarea contestaţiei administrative, dacă, în cursul inspecţiei fiscale, organul de control formulează o sesizare penală de care depinde soluţionarea procedurii administrative.

Suspendarea soluţionării contestaţiei nu are niciun efect asupra caracterului executoriu al deciziei de impunere contestate şi nici asupra măsurilor de executare.

Împotriva măsurii de suspendare a soluţionării contestaţiei...

Conținut complet disponibil după conectare pe Sintact