Capitolul 5 - Tipuri de structuri de primire turistice cu funcţiuni de alimentaţie publică - Norme Metodologice din 1999 SI CRITERII privind clasificarea structurilor de primire turistice

M.Of. 242 bis

Ieşit din vigoare
Versiune de la: 9 Aprilie 2001
CAPITOLUL 5:Tipuri de structuri de primire turistice cu funcţiuni de alimentaţie publică
În conformitate cu prezentele norme metodologice, în România pot funcţiona următoarele tipuri de structuri de alimentaţie pentru turism:

Nr.

crt.

Tipul de unitate

Categoria

Lux

I

II

III

1.

Restaurant

1.1. Clasic

x

x

x

x

1.2. Specializat

1.2.1. Pescăresc, vânătoresc

x

x

x

-

1.2.2. Dietetic, lacto-vegetarian

-

x

x

x

1.2.3. Rotiserie, zahana

-

x

x

x

1.2.4. Familial

-

x

x

x

1.2.5. Pensiune

-

x

x

x

1.3. Cu specific naţional sau local

x

x

x

-

1.4. Cu program artistic

x

x

-

-

1.5. Braserie

x

x

x

-

1.6. Berărie

x

x

x

-

1.7. Grădină de vară

x

x

x

x

2.

Bar

2.1. Bar de noapte

x

x

-

-

2.2. Bar de zi

x

x

x

-

2.3. Cafe-bar, cafenea

x

x

x

-

2.4. Disco-bar (discotecă, videotecă)

x

x

x

-

2.5. Bufet-bar

-

x

x

x

3.

Fast-food

3.1. Restaurant fast-food

-

x

x

x

3.2. Restaurant fast-food cu autoservire

-

x

x

x

3.3. Bufet tip expres şi bistrou

-

x

x

x

3.4. Pizzerie

-

x

x

x

3.5. Snack-bar

-

x

x

x

4.

Cofetărie

x

x

x

x

5.

Patiserie, plăcintărie, simigerie, covrigărie

-

x

x

x

Se pot stabili şi alte tipuri de unităţi, în funcţie de condiţiile concrete constatate la faţa locului, cu respectarea criteriilor pentru tipul de structură turistică asimilată. Principalele caracteristici funcţional-comerciale ale acestor tipuri de unităţi sunt prezentate în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice.