Art. 6. - Conţinutul de cicoare pe bază de substanţă uscată se încadrează în următoarele limite: - Norma din 2001 cu privire la natura, continutul si etichetarea extractelor de cafea si cicoare

M.Of. 582

În vigoare
Versiune de la: 17 Septembrie 2001
Art. 6
(1)Extractul de cicoare, cicoarea solubilă sau cicoarea instant reprezintă produsul concentrat obţinut prin extracţia de cicoare prăjită, utilizându-se ca mediu de extracţie numai apa.
(2)Nu este permisă adăugarea unui acid sau a unei baze în procesul de hidroliză.
(3)Prin cicoare se înţelege rădăcinile de Cichorium Intybus L., curăţate corespunzător pentru a fi uscate şi prăjite; nu este permisă utilizarea acestor rădăcini la producerea de cicoare "Witloof" destinată preparării băuturilor.
(4)Conţinutul de cicoare pe bază de substanţă uscată se încadrează în următoarele limite:
a)extract de cicoare uscată minimum 95% din greutate;
b)extract de cicoare sub formă de pastă 70%-85% din greutate;
c)extract de cicoare sub formă lichidă 25%-55% din greutate;
d)extractul de cicoare sub formă lichidă poate conţine zaharuri comestibile, caramelizate sau necaramelizate, în procent de maximum 35% din greutate;
e)extractul de cicoare sub formă solidă sau de pastă poate conţine maximum 1% din greutate substanţe ce nu derivă din cicoare.