Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale

M.Of. 672

În vigoare
Versiune de la: 16 Mai 2024
Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale
Dată act: 15-iul-2005
Emitent: Parlamentul
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
CAPITOLUL I:Dispoziţii generale
Art. 1
Prezenta lege instituie măsuri de prevenire şi combatere a infracţiunilor de evaziune fiscală şi a unor infracţiuni aflate în legătură cu acestea.
Art. 2
În înţelesul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos se definesc după cum urmează:
a)buget general consolidat - ansamblul tuturor bugetelor publice, componente ale sistemului bugetar, agregate şi consolidate pentru a forma un întreg;
b)contribuabil - orice persoană fizică ori juridică sau orice altă entitate fără personalitate juridică care datorează impozite, taxe, contribuţii şi alte sume bugetului general consolidat;
c)documente legale - documentele emise pe suport hârtie sau electronic prevăzute de Codul fiscal, Codul de procedură fiscală, Codul vamal, Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi de reglementările elaborate pentru punerea în aplicare a acestora, precum şi factura electronică emisă, transmisă şi primită, potrivit legii, utilizând sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura;

d)formulare tipizate cu regim special utilizate în domeniul fiscal - documente legale ale căror tipărire, înseriere şi numerotare se realizează în condiţiile actelor normative în vigoare;
e)obligaţii fiscale - obligaţiile prevăzute de Codul fiscal şi de Codul de procedură fiscală;
f)operaţiune fictivă - disimularea realităţii prin crearea aparenţei existenţei unei operaţiuni care în fapt nu există;
g)organe competente - organele care au atribuţii de efectuare a verificărilor financiare, fiscale sau vamale, potrivit legii, precum şi organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare.

CAPITOLUL II:Infracţiuni
Art. 3
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani fapta contribuabilului care nu reface, cu intenţie sau din culpă, documentele de evidenţă contabilă distruse, în termenul înscris în documentele de control.

Art. 4
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 6 ani refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie.

Art. 5
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 6 ani împiedicarea, sub orice formă, a organelor competente de a intra, în condiţiile prevăzute de lege, în sedii, incinte ori pe terenuri, cu scopul efectuării verificărilor financiare, fiscale sau vamale.

Art. 61
(1)Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 1 an la 5 ani sau cu amendă reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege.
(11)Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă nereţinerea impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege.

(2)Prevederea de la alin. (1) intră în vigoare la data de 1 martie 2022.

Art. 6
[textul din Art. 6 din capitolul II a fost abrogat la 20-aug-2015 de Actul din Decizia 363/2015]
Art. 7
(1)Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani şi interzicerea unor drepturi deţinerea sau punerea în circulaţie, fără drept, a timbrelor, banderolelor ori formularelor tipizate, utilizate în domeniul fiscal, cu regim special.
(2)Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi tipărirea, folosirea, deţinerea sau punerea în circulaţie, cu ştiinţă, de timbre, banderole ori formulare tipizate, utilizate în domeniul fiscal, cu regim special, falsificate.

Art. 8
(1)Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi sau cu amendă stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat.

(2)Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi sau cu amendă asocierea în vederea săvârşirii faptei prevăzute la alin. (1).

(3)Tentativa faptelor prevăzute la alin. (1) şi (2) se pedepseşte.
Art. 9
(1)Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi sau cu amendă următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale:
a)ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;
b)omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate;
c)evidenţierea, în actele contabile, în factura electronică sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive;

d)alterarea, distrugerea sau ascunderea de acte contabile, memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau de alte mijloace de stocare a datelor, inclusiv electronice;

e)executarea de evidenţe contabile duble folosindu-se înscrisuri sau alte mijloace de stocare a datelor, inclusiv cele electronice;

f)sustragerea de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate;
g)substituirea, degradarea sau înstrăinarea de către debitor ori de către terţe persoane a bunurilor sechestrate în conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală şi ale Codului de procedură penală.
h)folosirea de către contribuabil, cu rea-credinţă, a sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura, în vederea creării aparenţei de legalitate a unor operaţiuni fictive sau disimulării circuitului tranzacţional real al bunurilor/serviciilor;
i)utilizarea de aparate de marcat electronice fiscale care nu sunt conectate la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale, potrivit legii, sau alterarea aparatelor de marcat electronice fiscale pentru netransmiterea unor date fiscale sau transmiterea unor date fiscale nereale.

(2)Dacă prin faptele prevăzute la alin. (1) s-a produs un prejudiciu mai mare de 500.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, limita minimă a pedepsei prevăzute de lege şi limita maximă a acesteia se majorează cu 3 ani.

(3)Dacă prin faptele prevăzute la alin. (1) s-a produs un prejudiciu mai mare de 1.000.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, limita minimă a pedepsei prevăzute de lege şi limita maximă a acesteia se majorează cu 5 ani.

Art. 91
(1)Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 15 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi orice acţiune sau inacţiune comisă în cadrul unor scheme frauduloase cu caracter transfrontalier având ca efect diminuarea cu cel puţin 10.000.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, a resurselor bugetului Uniunii Europene, prin:
a)utilizarea sau prezentarea de declaraţii sau documente false, incorecte sau incomplete privind TVA;
b)nedivulgarea de informaţii privind TVA, atunci când aceste informaţii trebuie divulgate potrivit legii;
c)prezentarea de declaraţii corecte privind TVA pentru a masca în mod fraudulos neplata sau constituirea unor drepturi necuvenite la rambursări de TVA.
(2)Tentativa la infracţiunea prevăzută la alin. (1) se pedepseşte.

Art. 92
(1)Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 15 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi orice acţiune comisă în cadrul unor scheme frauduloase având ca efect diminuarea cu cel puţin 1.000.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, a resurselor bugetului de stat, prin:
a)utilizarea sau prezentarea de declaraţii sau documente false, documente electronice false, incorecte sau incomplete privind TVA;
b)nedivulgarea în mod intenţionat de informaţii privind TVA, atunci când aceste informaţii trebuie divulgate potrivit legii;
c)prezentarea de declaraţii corecte, declaraţii electronice corecte privind TVA pentru a masca în mod fraudulos neplata sau constituirea unor drepturi necuvenite la rambursări de TVA.
(2)Tentativa la infracţiunea prevăzută la alin. (1) se pedepseşte.
Art. 93
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi sau cu amendă operaţiunea de creditare efectuată în mod direct sau indirect de către orice persoană fizică, având drept scop efectuarea unor plăţi cu sume de bani care provin din omisiunea evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate şi/sau a veniturilor realizate a unuia sau mai multor contribuabili.

CAPITOLUL III:Cauze de reducere a pedepselor, interdicţii şi decăderi
Art. 10
(1)În cazul săvârşirii unei infracţiuni prevăzute la art. 61, 8 sau 9, dacă până la expirarea unui termen de maximum 30 de zile de la finalizarea controlului efectuat de organele competente, în urma căruia se individualizează un prejudiciu datorat bugetului general consolidat de până la 1.000.000 euro, prejudiciul majorat cu 15% din valoarea acestuia, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, este acoperit integral, prin plată efectivă, fapta nu se pedepseşte. În acest caz, organele competente nu sesizează organele de urmărire penală.
(2)În cazul săvârşirii unei infracţiuni prevăzute la art. 61, 8 sau 9, dacă până la primul termen de judecată prejudiciul cauzat este acoperit integral, prin plată efectivă, limitele pedepsei prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceste condiţii este de până la 1.000.000 euro inclusiv, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amenda. În cazul săvârşirii unei infracţiuni prevăzute la art. 61, 8 sau 9, dacă ulterior primului termen de judecată şi până la judecarea definitivă a cauzei prejudiciul cauzat este acoperit integral, prin plată efectivă, limitele pedepsei prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc cu o treime. Prejudiciul se va determina în temeiul unei expertize de specialitate. Suspectul sau inculpatul au dreptul de a participa la efectuarea expertizei. Dispoziţiile art. 172-180 din Codul de procedură penală se aplică în mod corespunzător. Despre dispunerea expertizei va fi încunoştinţat suspectul sau inculpatul, persoană fizică sau persoană juridică, prin reprezentant, după caz, dându-i acestuia timpul necesar pentru exercitarea deplină a drepturilor sale procesuale.
(3)În cazul săvârşirii unei infracţiuni prevăzute la art. 61, 8 sau 9, prin care s-a cauzat un prejudiciu care nu depăşeşte 1.000.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, dacă în cursul urmăririi penale prejudiciul cauzat majorat cu 25% din valoarea acestuia, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, este acoperit integral, prin plată efectivă, fapta nu se pedepseşte, aplicându-se dispoziţiile art. 16 alin. (1) lit. h) din Codul de procedură penală. Dacă în cursul procedurii camerei preliminare sau al judecăţii, până la pronunţarea unei hotărâri în primă instanţă, acelaşi prejudiciu majorat cu 50% din valoarea acestuia, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, este acoperit integral, prin plată efectivă, fapta nu se pedepseşte, aplicându-se dispoziţiile art. 16 alin. (1) lit. h) din Codul de procedură penală. Dacă în cursul judecăţii în apel, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, acelaşi prejudiciu majorat cu 100% din valoarea acestuia, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, este acoperit integral, prin plată efectivă, fapta nu se pedepseşte, aplicându-se dispoziţiile art. 16 alin. (1) lit. h) din Codul de procedură penală.
(4)Dispoziţiile prezentului articol se aplică tuturor inculpaţilor chiar dacă nu au contribuit la acoperirea prejudiciului prevăzut la alin. (1) şi (2).
(5)Dacă persoana care a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art. 61, 8 sau 9 aduce la cunoştinţa organelor de urmărire penală sau a organelor fiscale infracţiunea comisă, în timp ce aceasta se află în derulare sau în termen de cel mult un an de la data epuizării activităţii infracţionale şi mai înainte ca organele de urmărire penală să fi fost sesizate cu privire la aceasta şi, ulterior, înlesneşte aflarea adevărului şi tragerea la răspundere penală a unuia sau mai multor participanţi la comiterea infracţiunii, limitele speciale se reduc la jumătate.
(6)Dispoziţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) nu se aplică dacă făptuitorul a mai săvârşit o infracţiune prevăzută de prezenta lege într-un interval de 5 ani de la comiterea faptei pentru care a beneficiat de prevederile alin. (1) sau (2).

Art. 101
În cazul infracţiunilor prevăzute de prezenta lege, termenul de prescripţie al răspunderii penale începe să curgă de la data sesizării organului fiscal sau de la data sesizării organului de urmărire penală, dar nu mai târziu de 10 ani de la data comiterii infracţiunii.

Art. 11
În cazul în care s-a săvârşit o infracţiune prevăzută de prezenta lege, luarea măsurilor asigurătorii este obligatorie.
Art. 12
Nu pot fi fondatori, administratori, directori sau reprezentanţi legali ai societăţii comerciale, iar dacă au fost alese, sunt decăzute din drepturi, persoanele care au fost condamnate pentru infracţiunile prevăzute de prezenta lege.
CAPITOLUL IV:Dispoziţii finale
Art. 13
(1)La data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de condamnare pentru vreuna dintre infracţiunile prevăzute de prezenta lege, instanţa va comunica Oficiului Naţional al Registrului Comerţului o copie a dispozitivului hotărârii judecătoreşti definitive.
(2)La primirea dispozitivului hotărârii judecătoreşti definitive de condamnare, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului va face menţiunile corespunzătoare în registrul comerţului.
Art. 14
În cazul în care, ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni, nu se pot stabili, pe baza evidenţelor contribuabilului, sumele datorate bugetului general consolidat, acestea vor fi determinate de organul competent potrivit legii, prin estimare, în condiţiile Codului de procedură fiscală.
Art. 15
Prezenta lege intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Art. 16
La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă:
a)Legea nr. 87/1994 pentru combaterea evaziunii fiscale, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 545 din 29 iulie 2003, cu modificările ulterioare;
b)art. 280 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 72 din 5 februarie 2003, cu modificările ulterioare;
c)art. 188 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 560 din 24 iunie 2004, cu modificările si completările ulterioare.
-****-
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.

p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,

DAN RADU RUŞANU

PREŞEDINTELE SENATULUI

NICOLAE VĂCĂROIU

ANEXĂ:Impozitele şi contribuţiile care intră sub incidenţa articolului 61

Nr. crt.

Denumirea obligaţiei fiscale

Temeiul legal

1.

Impozitul pe dividendele plătite de o persoană juridică română către o persoană juridică română

Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, art. 43

2.

Impozitul pentru veniturile din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă

Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 681 alin. (2) şi (4)

3.

Impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuală

Legea nr. 227/2015,cu modificările şi completările ulterioare, art. 72 alin. (4) şi (5)

4.

Impozit pe venitul din salarii şi asimilate salariilor

Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 78 alin. (1), (21), (3) şi (4), art. 80 alin. (1) şi (2) şi art. 82 alin. (4)

5.

Impozitul pe veniturile din arendă

Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 84 alin. (8) şi (9)

6.

Impozitul pe veniturile sub formă de dobânzi

Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 97 alin. (1)-(4)

7.

Impozitul pe veniturile impozabile obţinute din lichidarea unei persoane juridice sau din reducerea capitalului social, potrivit legii

Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 97 alin. (5)

8.

Impozit pe veniturile sub formă de dividende

Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 97 alin. (7)

9.

Impozitul pe veniturile din pensii

Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 101 alin. (1), (3), (8) şi (9)

10.

Impozitul pe veniturile din premii şi din jocuri de noroc

Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 110 alin. (1), (2), (21),(3) şi (6)

11.

Impozitul pe veniturile din alte surse

Legea nr. 227/2015, cu modificările si completările ulterioare, art. 115 alin. (1), (12) şi (3)

12.

Impozitul pe veniturile obţinute de o persoană fizică dintr-o asociere cu o persoană juridică, contribuabil potrivit titlului II din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare

Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 125 alin. (8)

13.

Impozitul pe veniturile obţinute de o persoană fizică sau entitate - asociere fără personalitate juridică dintr-o asociere cu o persoană juridică, contribuabil potrivit Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific, cu modificările şi completările ulterioare

Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 125 alin. (81)

14.

Impozitul pe veniturile obţinute de o persoană fizică dintr-o asociere cu o persoană juridică, contribuabil potrivit titlului III din Legea nr. 227/2015 cu modificările şi completările ulterioare

Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 125 alin. (9)

15.

Contribuţia de asigurări sociale

Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 146 alin. (1), (21) lit. a)-b), (3), (9), (91), (10) şi art. 151 alin. (5), (6) şi (21)

16.

Contribuţia de asigurări sociale de sănătate

Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 168 alin. (1), (21) lit. a)-b), (3), (7), (71) şi (10) şi art. 174 alin. (5), (6) şi (21)

17.

Impozitul cu reţinere la sursă pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi

1. Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, art. 223 alin. (1), art. 224 alin. (1), (2), (5), (6), art. 227 alin. (1), art. 230 alin. (1), art. 233 alin. (2) lit. e) şi art. 233 alin. (3)

2. Acordul dintre România şi Republica Africa de Sud pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe câştigurile din capital, ratificat prin Legea nr. 59 din 13 iulie 1994 pentru ratificarea Acordului dintre România şi Republica Africa de Sud pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe câştigurile din capital, semnat la Bucureşti la 12 noiembrie 1993 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

3. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Albania pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 86 din 18 octombrie 1994 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Albania pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 11 mai 1994 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

4. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Algeriene Democratice şi Populare pentru evitarea dublei impuneri în materie de impozite pe venit şi pe avere şi Protocolul anexat, ratificate prin Legea nr. 25 din 12 aprilie 1995 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Algeriene Democratice şi Populare pentru evitarea dublei impuneri în materie de impozite pe venit şi pe avere şi a Protocolului anexat, semnate la Alger la 28 iunie 1994 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

5. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Regatului Arabiei Saudite pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi protocolul la convenţie, ratificate prin Legea nr. 259 din 7 decembrie 2011 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Regatului Arabiei Saudite pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi a protocolului la convenţie, semnate la Riad la 26 aprilie 2011 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

6. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Armenia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi Protocolul-anexă, ratificate prin Legea nr. 121 din 9 iulie 1997 pentru ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Armenia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi a Protocolului-anexă, semnate la Erevan la 25 martie 1996 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

7. Acordul dintre România şi Australia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi Protocolul anexat, ratificate prin Legea nr. 85 din 20 martie 2001 privind ratificarea Acordului dintre România şi Australia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi a Protocolului anexat, semnate la Canberra la 2 februarie 2000 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

8. Legea nr. 333 din 15 noiembrie 2005 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Austria pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi a protocolului-anexă, semnate la Bucureşti la 30 martie 2005 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2 coroborat cu punctul 2 din Protocolul-anexă la convenţie, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

9. Convenţia dintre România şi Republica Azerbaidjan pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 366 din 19 septembrie 2003 pentru ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Azerbaidjan pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Baku la 29 octombrie 2002 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

10. Convenţia dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Populare Bangladesh pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziuni fiscale cu privire la impozitele pe venit ratificată prin articolul 2 al Decretului nr. 221 din 4 septembrie 1987 pentru ratificarea unor tratate internaţionale - Convenţie între Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Populare Bangladesh pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziuni fiscale cu privire la impozitele pe venit - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

11. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Belarus pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi Protocolul anexat, ratificate prin Legea nr. 102 din 26 mai 1998 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Belarus pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi a Protocolului anexat, semnate la Bucureşti la 22 iulie 1997 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

12. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Regatului Belgiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 126 din 16 octombrie 1996 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Regatului Belgiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bruxelles la 4 martie 1996 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

13. Convenţia dintre România şi Bosnia şi Herţegovina pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, ratificată prin Legea nr. 75/2018 din 22 martie 2018 pentru ratificarea Convenţiei dintre România şi Bosnia şi Herţegovina pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Sarajevo la 6 decembrie 2016 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

14. Convenţia dintre România şi Republica Bulgaria pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, ratificată prin Legea nr. 29/2016 din 17 martie 2016 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Bulgaria pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Craiova la 24 aprilie 2015 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

15. Convenţia dintre România şi Canada pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 450 din 1 noiembrie 2004 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Canada pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Ottawa la 8 aprilie 2004 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

16. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Cehe pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 37 din 16 iunie 1994 pentru ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Cehe pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 8 noiembrie 1993 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

17. Acordul dintre România şi Republica Populară Chineză pentru eliminarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi prevenirea evaziunii fiscale şi a evitării plăţii impozitelor, ratificat prin Legea nr. 99/2017 din 9 mai 2017 privind ratificarea Acordului dintre România şi Republica Populară Chineză pentru eliminarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi prevenirea evaziunii fiscale şi a evitării plăţii impozitelor, semnat la Bucureşti la 4 iulie 2016 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

18. Convenţia dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Cipru pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe avere, ratificată prin Decretul nr. 261 din 9 iulie 1982 pentru ratificarea unor tratate internaţionale - Convenţie între Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Cipru pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe avere, semnată la Nicosia la 16 noiembrie 1981 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

19. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Coreea pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 18 din 8 aprilie 1994 pentru ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Coreea pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Seul la 11 octombrie 1993 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

20. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Populare Democrate Coreene pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 104 din 19 iunie 2000 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Populare Democrate Coreene pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 23 ianuarie 1998 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

21. Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Croaţia pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificat prin Legea nr. 127 din 16 octombrie 1996 privind ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Croaţia pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnat la Zagreb la 25 ianuarie 1996 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

22. Convenţia dintre Republica Socialistă România şi Regatul Danemarca privind evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi avere, ratificată prin Decretul nr. 389 din 27 octombrie 1977 pentru ratificarea unor tratate internaţionale - Convenţie între Republica Socialistă România şi Regatul Danemarca privind evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi avere - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

23. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ecuador privind evitarea dublei impuneri în materie de impozite pe venit, pe capital şi prevenirea evaziunii fiscale, ratificată prin Legea nr. 111 din 9 noiembrie 1992 pentru ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ecuador privind evitarea dublei impuneri în materie de impozite pe venit, pe capital şi prevenirea evaziunii fiscale, semnată la Quito la 24 aprilie 1992 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

24. Convenţia dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Arabe Egipt pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, ratificată prin Decretul nr. 316 din 14 octombrie 1980 pentru ratificarea unor tratate internaţionale - Convenţia dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Arabe Egipt pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit - art. 10 paragraf 1 şi paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi paragraf 5 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

25. Convenţia dintre România şi Confederaţia Elveţiană privind evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe avere şi Protocolul anexat, ratificate prin Legea nr. 60 din 13 iulie 1994 pentru ratificarea Convenţiei dintre România şi Confederaţia Elveţiană privind evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe avere şi a Protocolului anexat, semnate la Bucureşti la 25 octombrie 1993 - art. 12 paragraf 2 coroborat cu pct. 4 din Protocolul parte la convenţie; Protocolul dintre România şi Confederaţia Elveţiană ratificat prin Legea nr. 261 din 7 decembrie 2011 pentru ratificarea Protocolului dintre România şi Confederaţia Elveţiană, semnat la Bucureşti la 28 februarie 2011, de amendare a Convenţiei dintre România şi Confederaţia Elveţiană privind evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe avere şi a Protocolului anexat - art. IV "art. 10 paragraf 2" şi art. V "art. 11 paragraf 2" şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

26. Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unitepentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, ratificat prin Legea nr. 26/2016 din 17 martie 2016 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnat la Dubai la 4 mai 2015 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

27. Convenţia dintre România şi Republica Estonia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 449 din 1 noiembrie 2004 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Estonia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 23 octombrie 2003 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

28. Convenţia dintre România şi Republica Federală Democrată Etiopia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 448 din 1 noiembrie 2004 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Federală Democrată Etiopia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 6 noiembrie 2003 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

29. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Federaţiei Ruse pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 38 din 16 iunie 1994 pentru ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Federaţiei Ruse pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Moscova la 27 septembrie 1993 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

30. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Filipine pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, ratificată prin Legea nr. 23 din 4 aprilie 1995 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Filipine pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Bucureşti la 18 mai 1994 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

31. Acordul dintre România şi Republica Finlanda pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit, ratificat prin Legea nr. 201 din 24 decembrie 1999 privind ratificarea Acordului dintre România şi Republica Finlanda pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit, semnat la Helsinki la 27 octombrie 1998 - art. 10 paragraf 1, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

32. Convenţia dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Franceze privind evitarea dublei impuneri pe venit şi avere, ratificată prin Decretul nr. 240 din 23 decembrie 1974 pentru ratificarea Convenţiei dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Franceze privind evitarea dublei impuneri pe venit şi avere, semnată la Bucureşti la 27 septembrie 1974 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

33. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Georgiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 45 din 26 martie 1999 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Georgiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 11 decembrie 1997 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

34. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Elene pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe avere, ratificată prin Legea nr. 25 din 12 martie 1992 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Elene pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe avere, semnată la Atena la 17 septembrie 1991 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

35. Acordul dintre România şi Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, ratificat prin Legea nr. 204/2016 din 7 noiembrie 2016 privind ratificarea Acordului dintre România şi Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnat la Bucureşti la 18 noiembrie 2015 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

36. Acordul dintre România şi Republica India pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, ratificat prin Legea nr. 329 din 5 decembrie 2013 privind ratificarea Acordului dintre România şi Republica India pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnat la New Delhi la 8 martie 2013 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

37. Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Indonezia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, ratificat prin Legea nr. 50 din 2 martie 1998 privind ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Indonezia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnat la Jakarta la 3 iulie 1996 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

38. Acordul dintre România şi Republica Islamică Iran pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificat prin Legea nr. 279 din 15 mai 2002 privind ratificarea Acordului dintre România şi Republica Islamică Iran pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnat la Bucureşti la 3 octombrie 2001 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

39. Convenţia dintre România şi Irlanda pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe câştigurile de capital, ratificată prin Legea nr. 208 din 28 noiembrie 2000 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Irlanda pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe câştigurile de capital, semnată la Bucureşti la 21 octombrie 1999 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

40. Convenţia dintre România şi Islanda pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, ratificată prin Legea nr. 139 din 4 iulie 2008 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Islanda pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Bucureşti la 19 septembrie 2007 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

41. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Statului Israel pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, ratificată prin Legea nr. 39 din 14 februarie 1998 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Statului Israel pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Ierusalim la 15 iunie 1997 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2 şi paragraf 3, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

42. Convenţia între Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Regatului Haşemit al Iordaniei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi capital, ratificată prin Decretul nr. 215 din 26 iunie 1984 pentru ratificarea unor tratate internaţionale - Convenţie între Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Regatului Haşemit al Iordaniei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi capital, semnată la Amman la 10 octombrie 1983 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

43. Convenţia dintre România şi Republica Italiană pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi prevenirea evaziunii fiscale şi Protocolul adiţional la convenţie, ratificate prin Legea nr. 28/2016 din 17 martie 2016 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Italiană pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi prevenirea evaziunii fiscale şi a Protocolului adiţional la convenţie, semnate la Riga la 25 aprilie 2015 - art. 10 paragraf 2 coroborate cu pct. 3 din Protocolul adiţional, art. 11 paragraf 2 şi art. 12 paragraf 2 coroborate cu pct. 4 din Protocolul adiţional şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

44. Convenţia dintre România şi Republica Letonia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 606 din 6 noiembrie 2002 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Letonia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 25 martie 2002 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

45. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Libaneze pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 10 din 21 martie 1996 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Libaneze pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Beirut la 28 iunie 1995 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

46. Convenţia dintre România şi Republica Lituania pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi Protocolul-anexă, ratificate prin Legea nr. 278 din 15 mai 2002 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Lituania pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi a Protocolului-anexă, semnate la Vilnius la 26 noiembrie 2001 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

47. Convenţia dintre România şi Marele Ducat de Luxemburg pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi avere, ratificată prin Legea nr. 85 din 18 octombrie 1994 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Marele Ducat de Luxemburg pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi avere, semnată la Luxemburg la 14 decembrie 1993 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2, art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

48. Convenţia dintre Republica Socialistă România şi Japonia pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit, ratificată prin Decretul nr. 213 din 5 iulie 1976 pentru ratificarea Convenţiei dintre Republica Socialistă România şi Japonia pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit, semnată la Tokio la 12 februarie 1976 - art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

49. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Kazahstan pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 11/2000 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Kazahstan pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 21 septembrie 1998, art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi art. 13 paragraf 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

50. Acordul dintre România şi Statul Kuwait pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi capital, ratificat prin Legea nr. 5/1993 privind ratificarea Acordului dintre România şi Statul Kuwait pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi capital, semnat la Kuwait-City la 25 iulie 1992, art. 10 paragraf 1, art. 11 paragraf 1 şi art. 12 paragraf 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

51. Acordul dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Malayeziei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, ratificat prin Decretul Consiliului de Stat nr. 482 din 26 decembrie 1983 pentru ratificarea unor tratate internaţionale, semnat la Kuala Lumpur la 26 noiembrie 1982, art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi art. 22 coroborat cu pct. 2 din protocolul la acord, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

52. Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Maltei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi protocolul anexat, ratificate prin Legea nr. 61/1996 privind ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Maltei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi a protocolului anexat, semnate la Bucureşti la 30 noiembrie 1995, art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi art. 13 paragraf 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

53. Convenţia dintre Guvernul român şi Guvernul macedonean pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 306/2002 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul român şi Guvernul macedonean pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 12 iunie 2000, art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2 şi art. 12 paragraf 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

54. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi câştiguri în capital, ratificată prin Decretul nr. 26/1976 pentru ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi câştiguri în capital, semnată la Bucureşti la 18 septembrie 1975, art. 10 paragraf 1, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi paragraf 3 şi art. 13 paragraf 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

55. Convenţia dintre România şi Regatul Maroc pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 5/2004 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Regatul Maroc pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 2 iulie 2003, art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2, art. 12 paragraf 2 şi art. 13 paragraf 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

56. Convenţia dintre România şi Statele Unite Mexicane pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 331/2001 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Statele Unite Mexicane pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Ciudad de Mexico la 20 iulie 2000, art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2 şi art. 12 paragraf 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

57. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 60/1995 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Chişinău la 21 februarie 1995, art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2 şi art. 12 paragraf 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

58. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Namibia pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 61/1999 pentru ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Namibia pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Windhoek la 25 februarie 1998, art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2 şi art. 12 paragraf 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

59. Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Federale Nigeria privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe câştiguri din capital, ratificat prin Legea nr. 10/1993 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Federale Nigeria privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe câştiguri din capital, încheiat la Abuja la 21 iulie 1992, art. 10 paragraf 2, art. 11 paragraf 2 şi art. 12 paragraf 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi alin. (5)

60. Convenţia dintre România şi Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, ratificată prin Legea nr. 27/2016 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Oslo la 27 aprilie 2015, art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2 şi art. 12 paragraful 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

61. Convenţia dintre România şi Regatul Olandei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi protocolul anexat, ratificate prin Legea nr. 85/1999 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Regatul Olandei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi protocolul anexat, semnate la Haga la 5 martie 1998, art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2 coroborat cu punctul IX din protocolul la convenţie şi art. 12 paragraful 2 coroborat cu punctul X din protocolul la convenţie, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

62. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Islamice Pakistan pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, ratificată prin Legea nr. 212/2000 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Islamice Pakistan pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Bucureşti la 27 iulie 1999, art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi art. 13 paragraful 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

63. Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Polone pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi protocolul anexat, ratificate prin Legea nr. 6/1995 privind ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Polone pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi a protocolului anexat, semnate la Varşovia la 23 iunie 1994, art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi art. 13 paragraful 2 coroborat cu protocolul anexă la convenţie, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

64. Convenţia dintre România şi Republica Portugheză pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi Protocolul anexat, ratificate prin Legea nr. 63/1999 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Portugheză pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi a Protocolului anexat, semnate la Bucureşti la 16 septembrie 1997, art. 10 paragraful 2 şi paragraful 3, art. 11 paragraful 2 şi art. 12 paragraful 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

65. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Statului Qatar pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, ratificată prin Legea nr. 84/2001 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Statului Qatar pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Doha la 24 octombrie 1999, art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi art. 13 paragraful 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

66. Convenţia dintre România şi Republica Federală Germania pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 29/2002 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Federală Germania pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Berlin la 4 iulie 2001, art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2 coroborat cu paragraful 4, art. 12 paragraful 2 şi pct. 2 din protocol, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

67. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Federal al Republicii Federale Iugoslavia pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, ratificată prin Legea nr. 122/1997 pentru ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Federal al Republicii Federale Iugoslavia pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Belgrad la 16 mai 1996, art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi art. 13 paragraful 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

68. Convenţia dintre România şi Republica San Marino pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi Protocolul la aceasta, ratificate prin Legea nr. 384/2007 pentru ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica San Marino pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi a Protocolului la aceasta, semnate la San Marino la 23 mai 2007, art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2 şi art. 12 paragraful 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

69. Convenţia dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale asupra veniturilor, semnată la Washington la 4 decembrie 1973, ratificată prin Decretul nr. 238/1974 pentru ratificarea Convenţiei dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale asupra veniturilor, semnată la Washington la 4 decembrie 1973 - art. 10 paragrafele 1 şi 2, art. 11 paragrafele 1 şi 2, art. 12 paragrafele 1 şi 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

70. Acordul dintre România şi Republica Singapore pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi Protocolul la acord, semnate la Singapore la 21 februarie 2002, ratificate prin Legea nr. 475/2002 privind ratificarea Acordului dintre România şi Republica Singapore pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi a Protocolului la acord, semnate la Singapore la 21 februarie 2002 - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

71. Convenţia dintre România şi Republica Arabă Siriană pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Damasc la 24 iunie 2008, ratificată prin Legea nr. 106/2009 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Arabă Siriană pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Damasc la 24 iunie 2008 - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

72. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Slovace pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bratislava la 3 martie 1994, ratificată prin Legea nr. 96/1994 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Slovace pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bratislava la 3 martie 1994 - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

73. Convenţia dintre România şi Republica Slovenia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 8 iulie 2002, ratificată prin Legea nr. 55/2003 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Slovenia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 8 iulie 2002 - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

74. Convenţia dintre România şi Regatul Spaniei pentru eliminarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi prevenirea evaziunii fiscale şi a evitării plăţii impozitelor şi protocolul la convenţie, semnate la Bucureşti la 18 octombrie 2017, ratificate prin Legea nr. 309/2018 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Regatul Spaniei pentru eliminarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi prevenirea evaziunii fiscale şi a evitării plăţii impozitelor şi a protocolului la convenţie, semnate la Bucureşti la 18 octombrie 2017 - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi pct. II din protocol şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

75. Convenţia dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Democratice Socialiste Sri Lanka pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe avere, semnată la Bucureşti la 19 octombrie 1984, ratificată prin Decretul nr. 149/1985 pentru ratificarea unor tratate internaţionale - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2, art. 13 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

76. Convenţia dintre România şi Republica Sudan pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 31 mai 2007, ratificată prin Legea nr. 386/2007 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Sudan pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 31 mai 2007 - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

77. Convenţia dintre Republica Socialistă România şi Regatul Suediei pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi avere şi protocolul la această convenţie, încheiate la Stockholm la 22 decembrie 1976, ratificate prin Decretul nr. 432/1978 pentru ratificarea unor tratate internaţionale - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2, coroborat cu protocolul-anexă la convenţie, art. 13 paragraful 2, şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

78. Convenţia dintre România şi Republica Tadjikistan pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Duşanbe la 6 decembrie 2007, ratificată prin Legea nr. 16/2009 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Tadjikistan pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Duşanbe la 6 decembrie 2007 - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

79. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Regatului Thailandei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Bucureşti la 26 iunie 1996, ratificată prin Legea nr. 3/1997 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Regatului Thailandei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Bucureşti la 26 iunie 1996 - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2, art. 13 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

80. Convenţia dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Tunisiene privind evitarea dublei impuneri asupra veniturilor şi averii, semnată la Tunis la 23 septembrie 1987, ratificată prin Decretul nr. 326/1987 pentru ratificarea unor tratate internaţionale - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2, art. 13 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

81. Acordul dintre Republica Socialistă România şi Republica Turcia pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe avere, semnat la Bucureşti la 1 iulie 1986, ratificat prin Decretul nr. 331/1986 pentru ratificarea unor tratate internaţionale - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

82. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Turkmenistanului pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 16 iulie 2008, ratificată prin Legea nr. 107/2009 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Turkmenistanului pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 16 iulie 2008 - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

83. Convenţia dintre Guvernul României şi Guvernul Ucrainei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Izmail la 29 martie 1996, ratificată prin Legea nr. 128/1996 privind ratificarea Convenţiei dintre Guvernul României şi Guvernul Ucrainei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Izmail la 29 martie 1996 - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

84. Convenţia dintre România şi Republica Ungară pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 16 septembrie 1993, ratificată prin Legea nr. 91/1994 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Ungară pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2, art. 13 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

85. Convenţia dintre România şi Republica Orientală a Uruguayului pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 14 septembrie 2012, ratificată prin Legea nr. 276/2013 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Orientală a Uruguayului pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 14 septembrie 2012 - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

86. Convenţia dintre România şi Republica Uzbekistan pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 6 iunie 1996, ratificată prin Legea nr. 26/1997 privind ratificarea Convenţiei dintre România şi Republica Uzbekistan pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnată la Bucureşti la 6 iunie 1996 - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

87. Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Socialiste Vietnam pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnat la Hanoi la 8 iulie 1995, ratificat prin Legea nr. 6/1996 privind ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Socialiste Vietnam pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe capital, semnat la Hanoi la 8 iulie 1995 - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

88. Convenţia dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Republicii Zambia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi avere, semnată la Lusaka la 21 iulie 1983, ratificată prin Decretul nr. 215/1984 pentru ratificarea unor tratate internaţionale - art. 10 paragraful 2, art. 11 paragraful 2, art. 12 paragraful 2 şi Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare - art. 224 alin. (1) şi (5)

18.

Impozit datorat pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal

Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, art. 111 alin. (6)

19.

Contribuţia la Fondul pentru mediu

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2006, cu modificările şi completările ulterioare, art. 9 alin. (1) lit. a) şi art. 11 alin. (1)

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 672 din data de 27 iulie 2005