Hotararea 583/2023 privind desfiinţarea Unităţii de asistenţă medico-socială de pneumoftiziologie Sânpetru, judeţul Braşov

M.Of. 649

În vigoare
Versiune de la: 14 Iulie 2023
Hotararea 583/2023 privind desfiinţarea Unităţii de asistenţă medico-socială de pneumoftiziologie Sânpetru, judeţul Braşov
Dată act: 13-iul-2023
Emitent: Guvernul
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 172 alin. (5) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1
Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Unitatea de asistenţă medico-socială de pneumoftiziologie Sânpetru, din subordinea Consiliului Judeţean Braşov, cu sediul în comuna Sânpetru, judeţul Braşov, str. Meschendorfer nr. 443 A, se desfiinţează.
Art. 2
Persoanelor instituţionalizate în cadrul Unităţii de asistenţă medico-socială de pneumoftiziologie Sânpetru li se vor asigura servicii sociale, medico-sociale, în funcţie de particularităţile fiecăreia, de către furnizorul public de servicii sociale: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov sau de către unităţi sanitare din reţeaua Consiliului Judeţean Braşov: Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase Braşov, respectiv Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov.
Art. 3
(1)Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Unităţii de asistenţă medico-socială de pneumoftiziologie Sânpetru se preia pe locurile vacante din cadrul unităţilor sanitare din reţeaua Consiliului Judeţean Braşov, cu încadrarea în normativul de personal.
(2)Personalul tehnic, economic, administrativ şi de întreţinere care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Unităţii de asistenţă medico-socială de pneumoftiziologie Sânpetru se preia pe locurile vacante din cadrul unităţilor sanitare din reţeaua Consiliului Judeţean Braşov, respectiv din cadrul sistemului de asistenţă socială, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, după caz, cu încadrarea în normativul de personal.
Art. 4
(1)Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov preia, prin protocol de predare-preluare încheiat în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, patrimoniul Unităţii de asistenţă medico-socială de pneumoftiziologie Sânpetru, judeţul Braşov, stabilit pe baza situaţiilor financiare întocmite potrivit prevederilor art. 28 alin. (11) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
(2)La solicitarea ordonatorului principal de credite în subordinea căruia şi-a desfăşurat activitatea Unitatea de asistenţă medico-socială de pneumoftiziologie Sânpetru, judeţul Braşov, unitatea trezoreriei statului închide conturile de venituri şi cheltuieli bugetare ale acesteia la finele exerciţiului bugetar al anului curent, potrivit prevederilor din normele metodologice privind închiderea exerciţiului bugetar anual.
-****-

PRIM-MINISTRU

ION-MARCEL CIOLACU

Contrasemnează:

p. Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei,

Marin Ţole,

secretar de stat

p. Ministrul sănătăţii,

Alexandru-Florin Rogobete,

secretar de stat

p. Ministrul finanţelor,

Alin Marius Andrieş,

secretar de stat

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 649 din data de 14 iulie 2023