Hotararea 1339/2023 privind aprobarea Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior

M.Of. 3

În vigoare
Versiune de la: 3 Ianuarie 2024
Hotararea 1339/2023 privind aprobarea Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior
Dată act: 29-dec-2023
Emitent: Guvernul
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 201 alin. (1) din Legea învăţământului superior nr. 199/2023, cu modificările şi completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1
(1)Se aprobă Metodologia-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
(2)În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, în baza metodologiei-cadru prevăzute la alin. (1), instituţiile de învăţământ superior îşi stabilesc metodologia proprie de ocupare a funcţiilor didactice şi de cercetare, care se aprobă de senatul universitar.
(3)Rezultatele concursurilor se aprobă de senatul universitar, iar încadrarea pe post se face începând cu prima zi a semestrului următor concursului.
Art. 2
Concursurile pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din instituţiile de învăţământ superior, aflate în desfăşurare la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, se finalizează în baza prevederilor aplicabile la data organizării acestora.
Art. 3
La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Hotărârea Guvernului nr. 457/2011 privind aprobarea Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 371 din 26 mai 2011, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă.
-****-

PRIM-MINISTRU

ION-MARCEL CIOLACU

Contrasemnează:

Viceprim-ministru,

Marian Neacşu

Ministrul educaţiei,

Ligia Deca

Ministrul muncii şi solidarităţii sociale,

Simona Bucura-Oprescu

ANEXĂ:
METODOLOGIE-CADRU de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 3 din data de 3 ianuarie 2024