Art. 49. - Codul Muncii din 2003 (Legea nr. 53 din 24 ianuarie 2003) - REPUBLICARE
M.Of. 345
În vigoare Versiune de la: 1 Noiembrie 2023a.
Art. 49
(1)Suspendarea contractului individual de muncă poate interveni de drept, prin acordul părţilor sau prin actul unilateral al uneia dintre părţi.
(2)Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
(3)Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.
(4)În cazul suspendării contractului individual de muncă din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendării acesta nu va beneficia de niciun drept care rezultă din calitatea sa de salariat.
(5)De fiecare dată când în timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, cauza de încetare de drept prevalează.
(6)În cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept.
Documente corelate
Dacă doriți să acces la toate documente corelate, autentifică-te în Sintact. Nu ai un cont Sintact? Cere un cont demo »
Fluxuri numărul de obiecte din listă: (1)
Fluxuri numărul de obiecte din listă: (1)
Jurisprudenţă numărul de obiecte din listă: (2914)
Hotarari judecătoresti numărul de obiecte din listă: (2914)
- Sentinta nr. RJ ee3d73984/2023 din 18-apr-2023, Tribunalul Buzau, anulare act (Litigii de munca)
- Decizie nr. RJ 39d4593d2/2023 din 12-apr-2023, Curtea de Apel Cluj, contestatie decizie de concediere (Litigii de munca)
- Sentinta nr. RJ ee3dg899d/2023 din 05-apr-2023, Judecatoria Craiova, validare poprire (Civil)
Comentarii, monografii, reviste şi webinarii numărul de obiecte din listă: (23)
Comentarii numărul de obiecte din listă: (10)
- Codul Muncii comentat. Protectia datelor personale, telemunca, munca virtuala si alte forme de munca. Editia a II-a completata si revizuita din 08-oct-2020, Universul Juridic
- Codul Muncii din 15-sep-2017, Universul Juridic
- Codul Muncii comentat si adnotat cu legislatie conexa si jurisprudenta relevanta din 01-apr-2017, Universul Juridic
Articole numărul de obiecte din listă: (13)
- O analiză a cadrului normativ privind registrul general de evidenţa salariaţilor
- Interdicţia temporară la concediere pe durata incapacităţii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii; data la care se raportează interdicţia legală - data emiterii deciziei de sancţionare disciplinară sau data comunicării deciziei; modalitatea de exteriorizare a menţiunii obligatorii din decizia de sancţionare prevăzută de art. 252 alin. (2) C. mun. Criterii de apreciere a sancţiunii disciplinare
- Încetarea contractului individual de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. g) C. muncii. Legalitate. Antecedente penale. Incompatibilitatea ocupării unei funcţii care implică exerciţiul autorităţii de stat. Imposibilitatea reintegrării