Regulamentul 2180/02-sept-2024 privind autorizarea unui preparat de endo-1,4-beta-xilanază, endo-1,4-beta-glucanază şi endo-beta-1,4-glucanază xiloglucan-specifică produse cu Trichoderma citrinoviride DSM 33578 ca aditiv pentru hrana scroafelor aparţinând tuturor speciilor de Suidae (titularul autorizaţiei: Huvepharma EOOD)
Jurnalul Oficial seria L
Neintrat în vigoarePentru Comisie Preşedinta Ursula VON DER LEYEN |
Numărul de identificare al aditivului pentru hrana animalelor | Numele titularului autorizaţiei | Aditivul | Compoziţia, formula chimică, descrierea, metoda analitică | Specia sau categoria de animale | Vârsta maximă | Conţinutul minim | Conţinutul maxim | Alte dispoziţii | Sfârşitul perioadei de autorizare |
Unităţi de activitate/kg de hrană completă pentru animale cu un conţinut de umiditate de 12 % | |||||||||
Categorie: aditivi zootehnici. Grupa funcţională: promotori de digestibilitate | |||||||||
4a39 | Huvepharma EOOD | Endo-1,4-beta-xilanază (EC 3.2.1.8) Endo-1,4-beta-glucanază (EC 3.2.1.4) Endo-beta-1,4-glucanază xiloglucan-specifică (EC 3.2.1.151) | Compoziţia aditivului Preparat de endo-1,4-beta-xilanază, endo-1,4-beta-glucanază şi endo-beta-1,4-glucanază xiloglucan-specifică produse cu Trichoderma citrinoviride DSM 33578 având o activitate minimă de: Endo-1,4-beta-xilanază: 15 000 EPU (1)/g, Endo-1,4-beta-glucanază: 1 000 CU (2)/g, Endo-beta-1,4-glucanază xiloglucan-specifică: 1 000 XGU (3)/g. Formă granulară sau lichidă. Caracterizarea substanţei active Endo-1,4-beta-xilanază (EC 3.2.1.8), endo-1,4-beta-glucanază (EC 3.2.1.4) şi endo-beta-1,4-glucanază xiloglucan-specifică (EC 3.2.1.151) produse cu Trichoderma citrinoviride DSM 33578 Metoda analitică (4) Pentru determinarea activităţii endo-1,4-beta-xilanazei în aditivii destinaţi hranei pentru animale, în preamestecuri şi în hrana compusă pentru animale: - metoda colorimetrică de măsurare a unui colorant hidrosolubil eliberat prin acţiunea endo-1,4-beta-xilanazei din substrat de arabinoxilan provenit din grâu, legat colateral cu azurină. Pentru determinarea activităţii endo-1,4-beta-glucanazei în aditivii destinaţi hranei pentru animale, în preamestecuri şi în hrana compusă pentru animale: - metoda colorimetrică bazată pe cuantificarea fragmentelor colorate hidrosolubile (azurină) produse prin acţiunea endo-1,4-beta-glucanazei asupra celulozei reticulate cu azurină. Pentru determinarea activităţii endo-1,4-beta-glucanazei xiloglucan-specifică în aditivii destinaţi hranei pentru animale, în preamestecuri şi în hrana compusă pentru animale: - metoda colorimetrică bazată pe cuantificarea fragmentelor solubile colorate produse prin acţiunea endo-beta-1,4-glucanazei xiloglucan-specifice asupra substratului de xiloglucan. | Scroafe aparţinând tuturor speciilor de Suidae | - | Endo-1,4-beta-xilanază 1 500 EPU Endo-1,4-beta-glucanază 100 CU Endo-beta-1,4-glucanază xiloglucan-specifică 100 XGU | - | 1. În instrucţiunile de utilizare a aditivului şi a preamestecurilor se menţionează condiţiile de depozitare şi stabilitatea la tratament termic. 2. Pentru utilizatorii aditivului şi ai preamestecurilor, operatorii din sectorul hranei pentru animale trebuie să stabilească proceduri operaţionale şi măsuri organizatorice pentru a contracara riscurile potenţiale care rezultă din utilizarea lor. În cazul în care respectivele riscuri nu pot fi eliminate prin astfel de proceduri şi de măsuri, aditivul şi preamestecurile se utilizează cu echipamente de protecţie individuală respiratorie şi cutanată. | 23 septembrie 2034 |
(1) O EPU este cantitatea de enzimă care eliberează 0,0083 micromoli de zaharuri reducătoare (măsurate ca echivalente de xiloză) per minut din xilan din tărâţe de ovăz, la pH 4,7 şi la 50 °C. (2) O CU reprezintă cantitatea de enzimă care eliberează 0,128 micromoli de zaharuri reducătoare (măsurate ca echivalente de glucoză) per minut din beta-glucan din orz, la un pH de 4,5 şi la 30 °C. (3) O XGU este cantitatea de enzimă care eliberează fragmente cu greutate moleculară mică din xiloglucan colorat în cantitate egală cu cantitatea de astfel de fragmente eliberate de 1 unitate de enzimă-standard în condiţiile testului (50 °C şi pH 4,5). (4) Detaliile metodelor analitice sunt disponibile la următoarea adresă a laboratorului de referinţă: https://joint-research-centre.ec.europa.eu/eurl-fa-eurl-feed-additives/eurl-fa-authorisation/eurl-fa-evaluation-reports_ro. |