Art. 6. - Ouăle se clasifică în funcţie de calitate după cum urmează: - Regulamentul 1907/26-iun-1990 privind unele standarde de comercializare a ouălor
Acte UE
Editia Speciala a Jurnalului Oficial
Ieşit din vigoare Versiune de la: 1 Ianuarie 2007
Art. 6
(1)Ouăle se clasifică în funcţie de calitate după cum urmează:
- categoria A sau "ouă proaspete";
- categoria B sau «ouă de calitatea a doua sau ouă declasate destinate societăţilor din industria alimentară avizate în conformitate cu Directiva 89/437/CEE şi celor din industria nealimentară».
[textul din Art. 6, alin. (1) a fost abrogat la 01-ian-2007 de Art. 1, punctul 1., litera A. din Regulamentul 5/19-dec-2000]
(2)Ouăle din categoria A se clasifică în funcţie de greutate.
(3)Clasificarea în categoriile A şi B se face ţinând cont în mod special de criteriile stabilite la articolul 20 alineatul (2).
(4)Centrele de ambalare care, la 1 iunie 2003, aveau autorizaţie de a spăla ouăle destinate consumatorului final pot fi autorizate să continue spălarea acestor ouă pe o perioadă tranzitorie până la 30 iunie 2007, sub stricta supraveghere a autorităţii competente a statului membru respectiv. Aceste ouă pot fi comercializate în toate părţile din teritoriul comunitar unde îşi exercită competenţele autorităţile statelor membre care au eliberat autorizaţiile.
Ouăle spălate trebuie să respecte criteriile care se aplică ouă-lor din categoria A, dar sunt clasate ca «ouă spălate».
Statele membre comunică Comisiei şi celorlalte state membre denumirea şi adresa centrelor de ambalare autorizate, precum şi măsurile de supraveghere aplicate.
(5)Ouăle destinate vânzării cu amănuntul în departamentele franceze de peste mări pot fi expediate spre această parte a teritoriului comunitar sub formă refrigerată. În acest caz, luând în considerare timpul necesar pentru transport, termenul maxim de livrare la consumator prevăzut la articolul 3 alineatul (1) din Decizia 94/371/CE este stabilit în conformitate cu procedura prevăzută la articolul 17 din Regulamentul (CEE) nr. 2771/75.